Logo, elementul cheie al afacerii tale
Când luați în considerare factorii care intră în construirea unei afaceri de succes, crearea unui logo ar putea să nu pară prioritară. ‘’Poate că nici nu am nevoie de un logo’’ îți șoptește o voce în minte. Nu ascultați respectiva voce, se înșeală amarnic!
A avea un logo este o parte esențială a afacerii dumneavoastră, si vă poate transforma brandul în unul de succes.
Deci, de ce este important să aveți un logo bine definit? Întrucât atrage atenția, face o primă impresie bună, este fundamentul identității afacerii, vă separă cu ușurință de concurență, încurajează loialitatea față de marcă.
Dar totuși ce este un logo? Un logo este în primul rând o unealtă strategică complexă și nu doar o piesă de artă. Atunci când gândește un logo, un designer nu trebuie să construiască doar un logo frumos, trebuie să creeze o unealtă strategică pentru afacere. Această unealtă o să permită companiei să se identifice printre concurența excesiv de numeroasă, tocmai prin unicitatea logo-ului.
Un logo trebuie să aibă întotdeauna o poveste în spatele lui, iar simbolistica are o importanță aparte în comparație cu textul. Pentru a avea un impact pozitiv asupra clienților, atât compania cât și site-ul au nevoie de un logo personalizat, care să reflecte cu exactitate domeniul în care activați și serviciile oferite.
În randurile de mai jos vă vom prezenta câteva aspecte esențiale pentru care trebuie să vă creați un logo, indiferent că afacerea dumneavoastră este una care activează în mediul online sau offline.
1. Un logo atrage atenția
În zilele noastre o companie are la dispoziție circa 2 secunde pentru a-i atrage atenția potențialului client. Cum poate face acest lucru? Nimic mai simplu, cu ajutorul unui logo bine realizat. Pe lângă că poate atrage atenția clienților, acesta poate în același timp să comunice valorile de bază ale unei companii într-o manieră profesionistă. Această scurtă perioadă de atenție- în care consumatorul vă poate judeca afacerea după aspectul vizual- poate funcționa în avantajul dumneavoastră dacă aveți un logo bine definit.
2. Face o primă impresie puternică
Un logo este prima introducere a unei companii pentru consumatori. Dacă este bine realizat poate să stârnească interesul publicului și îl poate invita să descopere produsele/serviciile pe care le comercializați.
3. Este fundamentul identității de marcă
Brandingul, după cum am menționat și în articolele anterioare este despre a spune o poveste care să stârnească emoții. Logo-ul servește ca și bază pentru întreaga narațiune pe care este construită marca. Culori, tonuri, fonduri, forme- toate acestea sunt elemente din povestea pe care doriți să o spuneți, iar logo-ul este scena pentru această poveste.
4. Este memorabil
Logo-urile sunt un punct de identificare, sunt simbolul pe care îl folosesc clienții pentru a vă recunoaște marca. În mod ideal, oamenii ar trebui să conecteze instantaneu viziunea logo-ului dumneavoastră cu ceea ce face compania și cum îi face să se simtă. Un logo este un element vizual plăcut din punct de vedere estetic, deoarece declanșează o imagine pozitivă despre marca pe care o dețineți. Ca să fim sinceri, se poate întâmpla ca o parte din public să vă uite numele afacerii, dar cu siguranță vor asocia imediat logo-ul cu marca.
5. Te separă de concurență
Îndrăzniți să fiți diferiți cu ajutorul logo-ului, deoarece acesta le poate sugera potențialilor clienți că afacerea dumneavoastra este unică. Un astfel de element dacă este bine conceput poate să comunice totul, de la fundalul companiei (relaxat, distractiv, serios) și pînă la misiunea ei (inovație, eficiență) și toate acestea doar dacă ați ales pictograma și fondul adecvat.
Cum creați un logo?
Un logo trebuie să fie clar și ușor de interpretat pentru a reuși să vă conectați rapid cu publicul țintă. Este important ca acesta să fie simplu, astfel încât să funcționeze pe mai multe platforme media.
Trebuie de asemenea să alegeți o tipografie care să reprezinte valorile dumneavoastre comerciale. Tipografia este utilizată pentru a comunica tonul vocii și personalitatea brandului.
Asigurați-vă că numele companiei este clar și lizibil, indiferent de locul în care o să fie plasat: cărți de vizită, ambalaje,bannere, în mediul online sau offline.
Folosiți un element iconic simplu, întrucât un element vizual adaugă interes logo-ului. Trebuie să atragă atenția unui consumator timp de 10 secunde pentru ca acesta să-l memoreze și să-și formeze o opinie. Asigurați-vă că opera de artă este originală.
În concluzie, când vă construiți marca un prim pas pe care trebuie să-l faceți este construirea logo-ului. Tot ceea ce doriți să transmiteți despre afacere ar trebui să se reflecte în logo, care mai apoi poate să fie implementat atât în online cât și în offline.