Ar trebui să utilizați Google Ads pentru afacerea dumneavoastră?

Ar trebui să utilizați Google Ads pentru afacerea dumneavoastră?

Promovarea reprezintă un efort esențial în menținerea și dezvoltarea unei afaceri. Lipsa unei strategii de marketing bine concepută, prin intermediul căreia să vă promovați afacerea, poate duce la un declin. În prezent pare că totul se reduce la online, drept pentru care și promovarea se îndreaptă către aceeași direcție.

Probabil cu toții ați văzut măcar o dată ‘’Anunțurile’’ din partea de sus a căutărilor Google și dacă sunteți proprietarul unei companii probabil vă întrebați adesea: ‘’Ar trebui să utilizeze și eu Google Ads?’’. Acest articol o să vă spună tot ce trebuie să știți despre Google Ads și cum vă poate susține afacerea.

Ce este Google Ads?

Google Ads le permite companiilor care achită o sumă de bani, ca site-ul lor web să apară în primele căutări de pe Google. Asta înseamnă că atunci când un utilizator caută ceva pentru care site-ul dumneavoastră web este relevant, acesta o să apară ca și anunț deasupra rezultatelor organice. Adesea în parte sus a fiecărui site sponsorizat apare cuvântul ‘’Anunț’’ într-un chenar.

Google Ads folosește un model de plată pentru fiecare click, ceea ce înseamnă că trebuie să plătiți doar pentru rezultatele măsurabile, cum ar fi acei utilizatori care fac click pe site-ul dumneavoastră web. Oferă și un plafon lunar pentru cheltuieli publicitare și o să puteți alege dacă să vizați clienți locali sau globali, în funcție de afacerea pe care o dețineți.

În continuarea articolului o să vă prezentăm câteva avantaje ale Google Ads pentru afacerea dumneavoastră:

    1. Crește numărul de potențiali clienți

Google Ads este o campanie de marketing direcționată direct spre persoanele ce caută, pe Google produse sau servicii pe care compania dumneavoastră reușește să le ofere. Asta înseamnă că persoanele la care faceți publicitate sunt deja interesate să efectueze o achiziție și puteți profita de acest lucru, poziționându-vă site-ul web printre primele.

    2. Este foarte flexibil

Google Ads este potrivit atât pentru companiile mari cât și pentru cele mici, întrucât reușește să ofere flexibilitate, în ceea ce privește bugetele publicitare și obiectivele de marketing. Puteți configura cu ușurință o campanie Google Ads cu un buget redus pentru un site de afacere locală, la un cost mic, iar potențialii clienți pot fi selectați în funcție de locația lor, dispozitivul pe care îl utilizează și de cuvintele cheie pe care le introduc pe Google.

    3. Este ușor să analizați rezultatele

Google Ads trebuie să știți că utilizează un tablou de bord simplu, care vă permite să măsurați și să vă analizați cu ușurință rezultatele campaniei publicitare pe care ați derulat-o. Asta înseamnă că puteți vedea dacă anumite cuvinte cheie sunt mai eficiente în comparație cu altele și vă puteți de asemenea crește bugetul publicitar.

    4. Oferă rezultate mai rapide în comparație cu SEO

Nu spunem că suntem împotriva SEO, doar că Google Ads vă poate ajuta să ajungeți exact acolo unde aveți vizibilitatea mai mare într-un timp scurt. Este foarte potrivit pentru un site aflat la început de drum, iar astfel cu ajutorul Google Ads, website-ul poate să ajungă imediat pe prima pagină de rezultate, generând instant trafic de vizitatori și de ce nu, potențiali clienți.

Printre cele mai utilizate tehnici în momentul de față pentru creșterea vizibilității în online, se numără promovarea prin concursuri și crearea de conținut (blog, social media), dar acestea reprezintă metode care tind să fie lente și mai puțin eficiente, în comparație cu o campanie de marketing Google Ads care să fie bine implementată.

Dacă punem într-o balanță beneficiile unei campanii de publicitate cu ajutorul Google Ads bine realizată și campaniile clasice de promovare (concursuri, rețele de socializare), vom descoperi că Google Ads este cu mult mai eficient pentru orice tip de afacere. Asta este posibil deoarece reclamele de acest gen țintesc exact cercul de potențiali clienți pe care afacerea dumneavoastră îi are.

În mod automat, eficiența unei campanii de promovare Google Ads o să fie pe termen lung. Chiar dacă la o primă vedere campaniile Google Ads par să acționeze pe termen scurt, atâta timp cât aveți budget, de fapt, Google Ads aduce un raport generos pentru creșterea organică. Cum se explică acest lucru? Foarte simplu, traficul intens aduce valoare site-ului, iar astfel dacă pagina este vizitată o să crească organic în motoarele de căutare, fără să mai apelați la Google Ads.

Cine vă poate ajuta să implementați o campanie de Google Ads?

Oricine poate să realizeze o campanie Google Ads, însă eficiența o să fie asigurată de acele companii care sunt implementate într-o manieră corectă. O astfel de campanie implică adesea timp, dar și viziune, motiv pentru care ajutorul unui specialist este esențial.

De aceea, dacă nu aveți cunoștințe în acest domeniu, îndrumarea unui specialist este esențială, iar recomandarea noastră este să apelați la serviciile Google Ads oferite de către specialiști.

În concluzie, Google Ads vă poate ajuta să atrageți noi clienți și să vă creșteți afacerea în online, organizând și controlând bugetele de advertising pe care le consumați.

Google Ads face parte din acea campanie potrivită de marketing pentru a crește profitabilitatea afacerii în online, permițând clienților să vă găsească oriunde și oricând. Astfel le transmiteți mesajul că sunteți disponibili și că sunteți pregătiți să le oferiți ceea ce caută.

Leave a Reply