Blockchain- de aici începe succesul

Blockchain- de aici începe succesul

Blockchain este un registru comun, care adesea facilitează procesul de înregistrare a tranzacțiilor și urmărirea activelor într-o rețea de business-uri. Trebuie să știți că un activ poate să fie tangibil adică compus din casă, mașină, teren, numerar, sau intangibil din care fac parte brevetele, drepturile de autor sau brandingul. Mai clar spus, orice valoare poate să fie urmărită și tranzacționată într-o rețea blockchain, reducând riscul, dar și costurile pentru toți cei implicați.

De ce este important blockchain?

Adesea afacerile se bazează pe informații, iar cu cât sunt mai rapide și precise, cu atât mai bine. Vă informăm că blockchainul este ideal pentru livrarea unor astfel de informații. De ce susținem acest lucru?

Foarte simplu, blockchain reușește să vă ofere informații reale, imediate, partajate și în același timp complet transparente. Aceste informații sunt stocate într-un registru și pot să fie accesate doar de către membrii autorizați. O rețea blockchain poate să urmărească comenzile, plățile, producția și multe alte detalii esențiale. Membrii împărtășesc o viziune clară, de aceea puteți să vizualizați toate detaliile unei tranzacții de la cap la coadă, oferindu-vă oportunități, dar și încredere.

De ce să construiți aplicații pe blockchain?

Blockchain după cum am menționat și mai sus este o modalitate de stocare a datelor, prin urmare tehnologia poate să fie utilizată ca și înlocuitor pentru o bază de date tradițională. Blockchain reușește să ofere funcționalități utile în construirea arhitecturii unei aplicații și bineînțeles această stocare de date reprezintă un plus. Datele de pe un blockchain public nu se pot modifica și pot fi accesate cu ușurință de către orice utilizator de internet.

Care sunt avantajele aplicațiilor blockchain?

 • Tranzacții ușoare: durează foarte puțin timp să vă configurați un portofel blockchain și astfel aveți posibilitatea să cumpărați anumite lucruri cu ajutorul criptomonedelor fără să plătiți anumite taxe.
 • Experiență lăudabilă în schimbul de criptomonede: este mult mai ușor să vindeți și să cumpărați criptomonede printr-o aplicație mobilă, deoarece acțiunea este una foarte rapidă. Piața criptomonedelor este într-o continuă creștere, iar acest lucru face ca acest gen de aplicații de schimb să fie din ce în ce mai căutate.

Cum să construiți o aplicație blockchain?

1. Clarificați-vă idee cât mai clar cu putință

Ca în majoritatea afacerilor, indiferent de domeniu de activitate, ideea este primul lucru care trebuie să vă treacă prin minte înainte să începeți propriu zis demararea unei aplicații de tipul blockchain. În primă fază trebuie să evaluați dacă aveți cu adevărat nevoie de o astfel de aplicație. Luați în considerare ideile pe care doriți să le rezolvați și începeți să formulați ideea.

2. Faceți cercetări asupra concurenței

Uitați-vă cu atenție la piața existentă și analizați ce soluții ați putea avea la îndemână. Întrucât piața este de departe să fie saturată, o să găsiți cu siguranță nișa optimă pentru dumneavoastră sau o să aflați cum puteți să faceți aceeași treabă mai bine decât concurența.

3. Analizați-vă opțiunile

Există trei moduri prin care vă puteți construi o aplicație blockchain din punct de vedere tehnic:

 1. Utilizați un blockchain deschis pentru propria aplicație;
 2. Creați o rețea privată cu ajutorul software-lui blockchain;
 3. Construiți-vă propria dumneavoastră rețea blockchain pe cea mai potrivită platformă.

4. Alegeți o platformă potrivită

În acest articol vă prezentăm două platforme pe care le puteți alege cu încredere pentru proiectul dumneavoastră blockchain. Prima este Ethereum și este cea mai cunoscută platformă care vă permite să dezvoltați o aplicație blockchain și să vă creați propriul limbaj. Cea de-a două platformă este Hyperledger și este optimă în cazul în care aveți nevoie de un instrument corporativ în procesul schimbului de date din cadrul companiei dumneavoastră. Hyperledger este cu siguranța soluția salvatoare.

5. Demarați procesul de dezvoltare

Acest proces o să arate diferit în funcție de mai multe aspecte pe care trebuie să le luați în considerare:

 1. Strategia de interacțiune;
 2. Ce limbaj și ce platformă alegeți pentru proiect;
 3. Procesul de asemenea o să depindă foarte mult dacă vă conectați la un blockchain deja existent sau vă creați propriul dumneavoastră blockchain.

În continuare vom discuta mai amănunțit despre dezvoltare, care o să fie construită din următoarele elemente pe care trebuie să le implementați într-o manieră corectă.

 • Analiza afacerii: un analist de afaceri o să extragă cerințele, așteptările și obiectivele în timpul unui interviu și o să dea naștere unei specificații tehnice. Acest document o să descrie fiecare detaliu al procesului de dezvoltare.
 • Proiectarea: proiectarea poate să vă coste între 8% și 20% din bugetul dumneavoastră total de dezvoltare, în funcție de complexitate.
 • Etapa de pregătire: aceasta constă în configurarea mediului de dezvoltare, arhitecturii și backend-ului.
 • Dezvoltarea și asigurarea calității: acești doi pași se întâmplă asemenea unui proces continuu. Înainte de a fi implementată, aplicația este verificată de un inginer pentru a se observa dacă funcționează corect.
 • Implementarea: pentru a avea succes garantat o astfel de aplicație trebuie să respecte regulile și condițiile App Store și Google Play Store. După implementare este indicat să se analizeze datele de performanță, dar să fie analizați în același timp și utilizatorii.
 • Întreținere și asistență: această etapă include actualizări ale bibliotecilor, sistemelor de operare, precum și implementarea de noi funcții și chiar modificarea aplicației în funcție de nevoile afacerii.

În concluzie, blockchain-ul este o tehnologie puternică și deși toată lumea o discută constant, puține companii și-au făcut curaj să integreze blockchain în afacerile lor. Astfel aveți șansa să intrați pe o nișă nesaturată cu propriul dumneavoastră produs blockchain.

Astfel o aplicație de acest tip este mai sigură în comparație cu alte aplicații, oferind tranzacții rapide, o stocare a datelor transparentă și în același timp se asigură că datele nu se pot modifica. Tehnologia blockchain este într-o continuă dezvoltare și o puteți aplica cu ușurință în numeroase moduri în cadrul companiei dumneavoastră.

Leave a Reply