Dezvoltarea aplicațiilor Hybrid

Dezvoltarea aplicațiilor Hybrid

În această eră digitală a tendințelor avansate de tehnologie, o aplicație mobilă indiferent de sistemul de operare, este primordială. Dezvoltatorii de aplicații mobile caută în permanență cea mai bună platformă pentru dezvoltarea aplicațiilor, după evaluarea obiectivelor și a cerințelor tehnice.

Aplicațiile mobile trebuie să știți că sunt clasificate pe trei categorii și anume: aplicații native, aplicații web mobile și cele hybrid. Cele native sunt construite pentru o anumită platformă, iar cele web mobile pot fi deschise ca și site-uri web optimizate pentru mobil. Cu toate acestea cele hybrid sunt un amestec atât de tehnologii native, cât și de cele web.

Aplicațiile hybrid se potrivesc cel mai bine și în același timp asigură o soluție rentabilă pentru companii.

De ce sa apelați pentru dezvoltarea unei aplicații mobile hybrid?

Potrivit unui sondaj din anul 2019, 32,7% dintre dezvoltatorii de aplicații mobile optau pentru aplicațiile hybrid. Ce face ca dezvoltarea aplicațiilor native să scadă în comparație cu cele hybrid? Există anumite beneficii pe care le vom analiza în continuarea articolului:
1. Aplicațiile tip hybrid utilizeză tehnologii web precum Javascript, HTML și CSS3. În plus, pot accesa și funcții de pe platformele native. Adică aplicațiile mobile hybrid pot accesa camera, contacte și pot rula și pe platforme Android și IOS.
2. Deoarece platformele hybrid folosesc doar o bază de cod pentru a rula pe diferite platforme precum Android, IOS, Windows, aplicațiile sunt independente de platformă și necesită mai puțin timp de dezvoltare.
3. Aplicațiile mobile hybrid, acceptă funcții offline, cum ar fi capacitate de stocare locală și asta deoarece acceptă baza de date SQLite.

Dacă dețineți o afacere și încă nu știți pentru ce tip de aplicație să optați, în continuare vă vom detalia alte aspecte pe care trebuie să le luați în considerare și cu siguranță o aplicație mobilă hybrid o să reprezinte soluția ideală.

Reutilizarea și duplicarea codului

O aplicație mobilă hybrid utilizează același conținut HTML pentru toate platformele, astfel folosește componente comune ale serverului. Acest lucru reprezintă un plus față de aplicațiile mobile native pentru care codul trebuie rescris la fiecare platformă în parte. Aplicațiile mobile native necesită o mulțime de duplicări de cod, în comparație cu cele hybrid la care nu este nevoie de așa ceva.

Timp redus de implementare

Aplicațiile hybrid nu necesită testare și certificare înainte de a intra pe piață, spre deosebire de cele native. Lucru acesta economisește timp pentru dezvoltare și implementare.

Caracteristici de securitate

Aplicațiile pentru companii sunt expuse și pe web, există astfel posibilul furtul de date. Aplicațiile mobile hybrid utilizează protocolul HTTPS și astfel se asigură că nu sunt stocate data sensibile pe dispozitiv.

Pregătiți-vă pentru viitor și îmbrățișați aplicațiile hybrid.
Aplicațiile cu siguranță reprezintă viitorul. Dacă aveți o afacere, alegeți să realizați o aplicație hybrid bazată pe standard web deschis, astfel vă asigurați strategia de dezvoltare pentru viitor. O să creșteți viteza de introducere pe piață și o să îmbunătățiți experiența utilizatorilor cu o viteză rapidă de performanță. Mergeți pe care hybridă și o să economisiți mai mult de 70% din costuri comparativ cu cele native.

După cum bine știm, aplicațiile native reprezintă alegerea preferată în rândul companiilor, însă cele hybrid nu sunt cu mult în urmă. Companiile, în special start-up-urile și organizațiile de nivel mediu, optează de obicei pentru dezvoltarea de aplicații mobile hybrid, însă acest tip de aplicații sunt considerate alegerea optimă indiferent de dimensiunea sau natura companiei.

Fiecare aplicație hybrid are avantajele sale, fie că vorbim despre creșterea gradului de conștientizare a mărcii, de vânzările de produse, de generarea de venituri sau alte aspecte conexe. Aplicațiile mobile hybrid cât și cele native, pot să îndeplinească diferite cerințe ale dezvoltatorilor și utilizatorilor, de aceea trebuie să le analizăm în profunzime înainte de a crea una. Ambele prezintă punctele lor forte și slabe și rămâne la latitudinea utilizatorilor care este cea mai potrivită.

Dacă vă doriți să ajungeți la publicul țintă cu ajutorul mai multor platforme într-un mod rentabil, atunci este posibil să optați pentru o aplicație mobilă hybrid. Pentru că este concepută să fie o multiplatformă, puteți ajunge rapid la web, Android și IOS, folosind un singur click de dezvoltare.

Dacă site-ul dumneavoastră oferă deja majoritatea informațiilor pe care doriți să le facă și aplicația, atunci o aplicație hybrid este o modalitate optimă de a vă reduce costurile, deoarece o puteți sincroniza cu site-ul web.

Cu toate acestea există și un mic dezavantaj în această abordare hybridă. Întrucât este atât de ușor și rapid de implementat o astfel de aplicație, puteți simți că nu este completă, iar utilizatorul nu o să aibă experiența dorită. În plus, dacă site-ul dumneavoastră oferă deja cea mai mare parte a informațiilor și serviciilor, atunci vă puteți gândi că utilizatorii nu o să descarce în număr atât de mare aplicația. Deci, înainte de a vă dezvolta o aplicație mobilă hybrid trebuie să analizați toate aspectele și să vă gândiți la ce puteți face pentru a oferi valoare utilizatorilor dumneavoastră.

În concluzie, decizia de a adopta abordarea hybrid de dezvoltare a unei aplicații mobile pentru compania dumneavoastră este foarte importantă. Specialiștii care dezvoltă aplicațiile mobile o consideră o abordare corectă, însă fiecare proiect în parte are priorități diferite, care dictează în final alegerea tipului de aplicație.
Știind avantajele dezvoltării unei aplicații mobile hybrid o să reușiți să luați o decizie corectă și să alegeți abordarea care ar funcționa cel mai bine pentru afacerea pe care o conduceți.

Leave a Reply