Dezvoltare web si mobil – Shop online
Magazinele din mediul online sunt o afacere profitabilă, reprezentând o serie de avantaje atât pentru antreprenorii care aleg această variantă, cât și pentru consumatori. O afacere ce dispune de un magazin online o să aibă mereu o atenție sporită din partea publicului țintă.
Adesea timpul nu este suficient pentru a ne deplasa fizic în locația magazinului dorit, de asemenea dacă produsul vă este necesar într-un timp scurt, cea mai bună soluție o reprezintă mediul online.
Ce este un magazin online?
După cum sugerează și numele, un magazin online se aseamănă cu unul fizic, însă singura diferență este aceea că achiziționarea produselor se face în spațiul digital. Magazinul dumneavoastră online o să depășească barierele spațiului fizic, produsele ajungând la un număr mult mai mare de persoane din publicul țintă.
În continuare vom relata o serie de beneficii pentru care trebuie să dețineți un magazin în spațiul online, indiferent de tipul de afacere.
- Costuri reduse: un prim plus în ceea ce privește magazinele online îl reprezintă costurile reduse, astfel nu o să trebuiască să mai luați în calcul prețul pentru o chirie a unui spațiu. De asemenea numărul de angajați este mai redus, deoarece dacă magazinul este bine pus la punct businessul poate să funcționeze și cu un număr redus de angajați.
- Program non-stop: un alt avantaj al acestui tip de magazin îl reprezintă abilitatea lui de a funcționa 24/7. Astfel clienții dumneavoastră o să poată să beneficieze de avantajul că își pot comanda produsele dorite la orice oră și în orice zi.
- Distanța redusă: Când magazinul își desfășoară activitatea în digital, numărul clienților cu siguranță o să fie mai ridicat. De ce susținem acest lucru? Datorită faptului că indiferent de locația fizică unde se află publicul țintă, acesta poate să beneficieze de produse în câteva zile.
- Contorizare și monitorizare: Aveți posibilitatea de a analiza, monitoriza și contoriza întreg procesul. Cu ajutorul unor tool-uri veți putea ‘’vedea’’ de unde vă vin cumpărătorii, ce achiziționează cel mai des și conversiile.
Articolul de față vă prezintă de asemenea și câțiva pași simpli pe care trebuie să îi urmați atunci când doriți să vă configurați ușor și rapid un magazin online.
1. Înregistrați-vă un nume pentru domeniu
Primul pas pentru înființarea unui magazin online este acela de a vă înregistra un nume de domeniu. De cele mai multe ori este indicat să folosiți numele magazinului dumneavoastră. Apoi o să vă alegeți extensia de domeniu, spre exemplu dacă doriți să vă vindeți produsele la nivel internațional este indicat să folosiți o extensie precum .com sau .eu.
2. Adaugați-vă produsele
Odată ce magazinul dumneavoastră online a fost creat și are un nume pentru domeniu, puteți să treceți la următoarea etapă și anume aceea de a vă umple magazinul cu produse. Este esențial să creați categorii pentru a grupa produsele, astfel faceți mai ușoară navigarea pentru utilizatori.
3. Adaugați metode de plată
Adăugați metodele de plată înainte să definiți toate celelalte setări și înainte ca magazinul să intre în funcțiune. De asemenea trebuie să menționați și alte detalii necesare cum ar fi: costurile de expediere, detaliile facturării și termeni și condiții.
4. Compuneți un text pentru secțiunea ‘’Despre noi’’
Mulți vizitatori ai site-ului o să se oprească pe pagină la această secțiune pentru a vedea cu exactitate ce este acest site și ce anume comercializează. Aceasta este ocazia perfectă de a le spune povestea brandului dumneavoastră și de a-i inspira de ce nu, să facă parte din ea.
5. Adăugați o pagină de contact
Faceți această pagină simplă și includeți numere de telefon și un formular pentru cei care doresc să afle mai multe informații despre produs înainte de a-l comanda.
6. Promovați-l
Nu puteți lansa un magazin online și să vă așteptați să fiți găsit imediat de către cumpărători. Site-ul trebuie să fie optimizat pentru a atrage trafic prin motorul de căutare. Puteți utiliza tool-uri sau vă puteți optimiza site-ul utilizând anumite cuvinte cheie. La fel de esențială mai ales pentru început este prezența pe toate canalele de social media.
Cât costă un magazin online?
Nu există prețuri fixe, deoarece nu există un tip de magazin web potrivit pentru orice afacere din online. Prețurile pot varia în funcție de extensia denumirii domeniului, de pachetul de găzduire web, de tipul de platformă e-commerce și de alte caracteristici.
În ceea ce privește timpul de execuție a unui magazin online, crearea poate să fie simplă și rapidă sau complexă și de lungă durată. Totul depinde de designul și funcționalitățile în jurul cărora ia naștere acel magazin online.
Concluzia acestui articol? Da, este recomandat să vă creați un magazin online, întrucât această piață digitală este clar viitorul. Cu puțină documentație și răbdare, dar și cu un ajutor de nădejde din partea unor profesioniști în domeniu, o să ajungeți cu siguranță la rezultatele dorite.
- Written by: BeSoftwares
- Posted on: octombrie 11, 2021
- Tags: Dezvoltare Mobil, Dezvoltare Web