Facebook & Google Ads- două nume mari din spațiul publicitar digital

Facebook & Google Ads- două nume mari din spațiul publicitar digital

Ambele platforme dețin miliarde de utilizatori și seturi de date imense care pot ajuta companiile să-și afișeze reclamele în fața clienților. Nu există un răspuns rapid și eficient la întrebarea ‘’Care dintre cele două platforme este cea mai bună?’’.

Decizia care este optimă pentru afacerea dumneavoastră depinde de o varietate de factori, de la cheltuieli pe care sunteți dispuși să le suportați de-a lungul campaniei și până la timpul de implementare al reclamelor.

În acest articol vom explica diferența dintre Google Ads și Facebook Ads- obiectivele pe care le puteți atinge, diferențele vizuale dintre cele două și avantajele fiecărei platforme pentru afacerea dumneavoastră. Astfel veți putea lua o decizie în cunoștință de cauză despre cum să vă dezvoltați afacerea cu ajutorul acestor platforme online.

Ce este Facebook Ads?

După cum bine știm de câțiva ani buni, Facebook este o puternică platformă de socializare atât pentru persoane fizice cât și pentru companii.

În esență publicitatea de pe Facebook presupune implementarea și difuzarea de campanii publicitare cu ajutorul instrumentului Facebook Ads Manager. Astfel puteți să ajungeți la publicul dumneavoastră țintă în funcție de profil, date demografice și multe alte caracteristici.  Aveți posibilitatea sa urmariti și să analizați performanța campaniei publicitare în conformitate cu nevoile companiei.

Reclamele de pe Facebook sunt eficiente pentru a crește gradul de conștientizare și implicare a brandului, generarea de noi clienți, direcționarea traficului către site-ul dumneavoastra web.

Avatanjele Facebook Ads

Facebook și-a lansat pentru prima oară platforma de publicitate în anul 2007, cu o listă lungă de numeroase actualizări de atunci și până în prezent. Principalul avantaj la Facebook Ads este direcționarea către public.

În prezent Facebook numără peste 2,37 miliarde de utilizatori activi în fiecare lună, acest număr crescând în fiecare zi. Avantajul este că Facebook poate viziona această cantitate uriașă de utilizatori.

Nu mai este niciun secret, că o mare parte din utilizatori își împărtășesc viața pe această platformă: carieră, viață personală, reușite, hobby-uri. Toate aceste date le permit agențiilor de publicitate să-și găsească publicul țintă în funcție de interese.

Colectând aceste date le puteți utiliza pentru a vă defini și plasa reclama dumneavoastră în fața persoanelor care s-au arăta interesate de un conținut similar. Puteți alege de asemenea să difuzați reclama pe anumite tipuri de dispozitive și platforme. De exemplu puteți alege să difuzați reclama numai pe Newsfeed Facebook doar pe desktop sau să alegeți să rulați reclama pe Newsfeed Facebook atât pe mobil cât și pe desktop.

Cum creați o campanie pentru Facebook Ads?

Primul pas în crearea unei astfel de campanii este alegerea publicului țintă. După ce publicul este bine definit începeți să creați o reclamă relevantă utilizând poze, videoclipuri, descrieri și un îndemn specific.

Următoarea etapă este alegerea bugetului și aici trebuie să decideți câți bani sunteți dispuși să cheltuiți în fiecare zi. Cu cât o să cheltuiți mai mult, cu atât o să aveți o acoperire mai mare.

Odată publicat anunțul, acesta o să fie afișat publicului țintă în diferite locuri de pe Facebook.

Ce este Google Ads?

În anul 2018 apare Google Ads, o platformă de publicitate ce funcționează pe un sistem de licitație. Acest sistem de licitație are loc mereu când un utilizator efectuează o căutare cu anumite cuvinte cheie.

Când creați un anunț, pentru a fi sigur că o să câștigați licitația Google Ads, trebuie să vă optimizați scorul de calitate și suma licitată. Trebuie să știți că plătiți pentru fiecare click pe anunțul dumneavoastră sau pentru fiecare 1000 de vizualizări pe care le primește respectivul anunț. Astfel de anunțuri pe Google Ads sunt un mod excelent de a genera trafic către site-ul sau magazinul dumneavoastră online.

Avantajele Google Ads

Anunțurile apar în partea de sus a căutărilor Google și adesea în partea de jos a fiecărei pagini. Aceste anunțuri sunt similare cu cele organice, doar că au în partea din dreapta o pictogramă cu ‘’Anunț’’. 60% dintre oameni fie nu observă diferența dintre rezultatele organice și rezultatele căutării plătite și dau adesea click, astfel anunțurile plătite au mai multe clickuri în comparație cu cele organice.

Adesea calitatea și relevanța cuvintelor cheie sunt esențiale pentru a obține rezultatele dorite într-un timp relativ scurt.

Cum creați o campanie Google Ads?

Înainte de a implementa o astfel de campanie, trebuie să vă faceți cont pe site-ul Google Ads. Apoi vă setați obiectivele campaniei, iar Google o să vă solicite să alegeți un anumit tip de obiectiv dintre cele trei opțiuni:

  1. Obțineți mai multe vânzări sau vizite pe site;
  2. Obțineți mai multe vizite la locația fizică;
  3. Primiți mai multe apeluri.

Obiectivul ales trebuie să fie strâns legat de campania dumneavoastră, deci o să trebuiască să-l alegeți pe cel mai relevant pentru a avea rezultatele dorite.

Va desenați apoi zona geografică, adică unde anume doriți să apară anunțurile. Acest lucru este util pentru companiile locale, dar puteți ajunge și în alte țări cu anunțul, dacă compania are ca și public țintă cumpărători internaționali.

Scrieți-vă mai apoi anunțul, acesta fiind și cel mai important aspect al campaniei Google Ads. În această etapă trebuie să configurați titlurile și meta descriera pentru anunț.

Setați apoi bugetul pentru fiecare click în parte, iar după puteți apăsa butonul ‘’Trimite’’ pentru a configura campania de publicitate Google Ads.

Google Ads sau Facebook Ads? Cine are cel mai mare ROI?

Cunoașterea ratei de conversie a reclamei este esențială atunci când vă decideți asupra unei platforme unde doriți să ruleze reclama dumneavoastră. Atât Google Ads cât și Facebook Ads sunt sisteme de urmărire care vă ajută să vedeți acoperirea ratei pentru fiecare click și prețurile per click. De asemenea o să aveți acces la orele și zilele în care reclama dumneavoastră a generat cele mai bune rezultate.

Deci cine are cel mai bun ROI? Răspunsul la aceasta intrebare este depinde. Depinde de tipul de afacere, de obiectivele de marketing, publicul țintă și de alte aspecte esențiale.

Acum că aveți o serie de cunoștințe despre Google Ads și Facebook Ads pentru care ar trebui să optați? Ambele reprezintă în momentul de față opțiuni excelente și oferă campaniei dumneavoastră rezultate de creștere.

Pentru a avea o campanie de publicitate reușită le puteți utiliza pe ambele, pentru a vă bucura de rezultatele dorite, întrucât vor contribui ambele la creșterea traficului și a interesului pentru afacere.

Leave a Reply