Fotografia de produs, întărește imaginea unui brand

Fotografia de produs, întărește imaginea unui brand

Nu știm exact cum ați ajuns la acest articol, dar suntem siguri că derulând câteva cadre din ziua de astăzi, veți constat că ați vizualizat numeroase fotografii. Aici nu facem referire la selfie-uri, ci unele profesionale, completate de texte, care vă pot îndemna să achiziționați un produs/serviciu exemplificat în respectivele fotografii.

Adesea fotografia de produs contează foarte mult, întrucât ea este și cea care vinde de la prima vedere respectivul produs/serviciu. Trebuie să știți că fotografiile de produs reprezintă forța vitală pentru orice tip de business online, iar în acest articol vom prezenta pe scurt de ce fotografiile de produs realizate la o calitate premium ne pot ajuta să creștem nivelul vânzărilor în online.

Odată cu digitalizarea au început să apară numeroase branduri care vând diverse produse în mediul online, multe dintre ele chiar similare. Pentru a-și convinge însă clienții să achiziționeze de la ei, brandurile trebuie să găsească cele mai creative metode pentru a se diferenția de concurență. O fotografie de produs de calitate poate face diferența dintre un client care cumpără sau care alege să se ducă la competitori, de aceea niciodată nu trebuie să subestimăm impactul pe care îl are reprezentarea vizuală a unui produs/serviciu.

O formă principală de fotografiere a unui produs este imaginea exclusiv realizată pentru listări de produse din magazinele online precum Amazon, fotografiile sunt realizate pe un fundal alb pentru a reuși să fie surprinse detaliile obiectului (culoare, dimensiune, material). Acest tip de fotografii îi ajută pe viitorii cumpărători să achiziționeze exact ceea ce își doresc.

Una dintre statisticile actuale arată că 25% din produsele care fac obiectul returului au ca și motiv principal neconcordanța cu imaginea din prezentarea în mediul online. De aceea recomandăm că imaginile produselor pe care le comercializați să reflecte realitatea.

Prezentarea într-o manieră profesională a produselor prin fotografii ajută brandurile să economisească bani și timp prin reducerea de retururi, numărului clienților nemulțumiți sau numărul întrebărilor despre caracteristicile produselor respective.

Fotografia de campanie (advertising)

Este mai mult decât importantă pentru un brand aflat la început de drum. De ce considerăm acest lucru? Deoarece aceasta reprezintă unul dintre principalele canale prin care se atrage atenția asupra direcției și mesajul pe care brandul dumneavoastră dorește să-l transmită către potențialii clienți.

Fotografia de produs de modă sau lookbook

Este foarte importantă atât pentru producător cât și pentru distribuitorul de produse vestimentare. Unul dintre elementele necesare sunt fotografiile de catalog, acele imagini care prezintă o colecție de haine ce urmează să fie puse la vânzare în mediul online. Ședințele foto este recomandat să fie realizate în locații interesante pentru a da naștere unor imagini premium.

În concluzie, dacă ne dorim să promovăm un obiect care să vândă, informația trebuie să ajungă la cumpărător cât mai repede cu putință, iar imaginile sunt cele mai bune soluții. Acestea amestecă forma și conținutul într-un mod inedit și reprezintă instrumentul fundamental al unei strategii de comunicare.

Leave a Reply