Mobile & Web App – rivalele secolului actual

Mobile & Web App – rivalele secolului actual

Imaginați-vă pentru câteva secunde un instrument online care nu numai că vă eficientizează afacerea ci reușește în același timp să vă ofere un avantaj competitiv față de ceilalți. Din punct de vedere tehnic, aplicațiile web sunt site-uri web care reușesc să-și depășească limitele în ceea ce privește aspectul designului, a valorii și utilizabilității.

Dezvoltarea unei aplicații web pentru business-ul dumneavoastră este o decizie crucială cu siguranță, dar construirea unei aplicații mobile o să dezlănțuie un flux complet nou de posibilități pentru companie.

De-a lungul anilor am observat că atunci când vine vorba despre o stabilitate puternică în mediul online, mulți antreprenori nu știu ce să aleagă între dezvoltarea unei aplicații web sau una pentru mobil, sau de ce nu chiar ambele. Trebuie de la început să le cunoașteți stabilității astfel încât să existe claritate în decizia pe care o veți lua. Decizia trebuie să se bazeze de asemenea pe nevoile dumneavoastră de afacere și depinde de și de alți câțiva factori printre care se numără: scopul propus, publicul vizat, bugetul disponibil.

Încă există o concepție total greșită, cum că aplicațiile web și cele mobile sunt unul și același lucru, când defapt cele două sunt total diferite una față de cealaltă. Nu numai că există diferențe pentru utilizatori, dar în același timp sunt dezvoltate într-o manieră total paralelă, deci este foarte important ca cele două să nu fie confundate.

Aplicațiile mobile VS Aplicațiile web

Aplicațiile mobile sunt create pentru a rula pe o anumită platformă, cum ar fi IOS, Android și acestea sunt descărcate și instalate dintr-un magazin de aplicații și au acces la resursele sistemului cum ar fi cameră, microfon, GPS. Aplicațiile sunt live și rulează pe dispozitivul însuși.

Pe de altă parte aplicațiile web se accesează cu ajutorul browserului de internet și se adaptează pentru orice tip de dispozitiv pe care rulează. Nu aparțin unui sistem anume de operare și nu trebuie să fie neapărat descărcate și instalate. Datorită naturii lor receptive, într-adevăr arată și funcționează asemenea unei aplicații mobile de aici apare și această confuzie.

Aplicațiile web au nevoie de conexiune la internet pentru a putea să fie utilizate, în timp ce unele aplicații mobile pot funcționa și fără această conexiune la internet. Adesea aplicațiile mobile prezintă avantajul de a fi mult mai rapide și mai eficiente, dar utilizatorul trebuie să descarce periodic actualizările, aplicațiile web în schimb se vor actualiza de la sine.

Ce tip de aplicație este mai recomandat să construiți?

Răspunsul este acela că depinde. Vă puteți descurca și cu o aplicație ‘’potrivită tuturor’’sau în unele cazuri ar trebui să căutați ceva care să se potrivească cu specificul afacerii dumneavoastră. Gândiți-vă din start la cele mai importante caracteristici, la obiectivele companiei și la funcția principală pe care trebuie să o îndeplinească respectiva aplicație, indiferent că o să fie ea una web sau pentru mobil.

Când să creați o aplicație web?

Dacă aplicația pe care doriți să o creați este o resursă interactivă de informații suplimentare sau are nevoie doar de acces la internet pentru a oferi o experiență de utilizare de neuitat, atunci cu siguranță o aplicație web este alegerea optimă.

De ce sa dezvoltați o aplicație web?

Este mai ieftin să alegeți să dezvoltați o astfel de aplicație în comparație cu cea pentru mobil. O explicație este aceea că IOS și Android au caracteristici native și cerințe de funcționalitate diferite. De asemenea tipurile de dispozitive și ecranele de dimensiuni distincte necesită o codificare personalizată, care adesea poate să fie costisitoare și vă poate consuma mult timp.

Cu dezvoltarea unei aplicații web veți obține avantajul garantat de a fi accesibil pentru orice tip de dispozitiv. Capacitatea indivizilor de a accesa conținutul dumneavoastră de pe orice tip de dispozitiv asociat internetului reprezintă cu siguranță un plus. Cu un conținut bun și atractiv, oamenii vă pot găsi cu ușurință aplicația web cu un simplu click.

Când să creați o aplicație pentru mobil?

Dacă doriți ca aplicația dumneavoastră să aibă acces la cameră, microfon sau GPS, ar trebui să luați în considerare dezvoltarea unei aplicații mobile.

De ce să dezvoltați o aplicație pentru mobil?

Aplicația pentru mobil, sugerează adesea conținut personalizat, creat pe baza anumitor preferințe, iar acest lucru reprezintă cu siguranță un prim avantaj în implementarea unei astfel de aplicații. Când spunem că numeroase aplicații mobile funcționează în modul offline, acest lucru sugerează că nu trebuie să fiți conectat în permanență la internet, în timp ce o aplicație web are nevoie de o conectare continuă la internet pentru a furniza și încărca date.

De asemenea aplicațiile mobile sunt mai rapide în comparație cu cele web, deoarece cele mobile își stochează informațiile la nivel local, oferind utilizatorilor o experiență rapidă.

Când vine vorba despre aplicațiile mobile sau cele web, trebuie să le luăm pe ambele în considerare. O aplicație web reprezintă unealta pentru a vă crește gradul de conștientizare asupra afacerii dumneavoastră, captarea publicului țintă și permiterea acestora de a vă cunoaște mai bine. O aplicație mobilă în schimb, este pentru o implicare mai activă a utilizatorilor și generarea de venituri.

Deci, pentru a decide care este aplicația potrivită afacerii dumneavoastră este important să analizați aspectele esențiale și anume: cerințele, bugetul, timpul de livrare, dar și situația pieței. În cazul în care nu sunteți constrânși de budget, este optim să alegeți să creați atât o aplicație web cât și una pentru mobil. Dacă mergeți pe ambele variante, o să oferiți mai multe mijloace de comunicare cu publicul țintă.

În concluzie, fiecare soluție digitală prezentată în articolul de față reprezintă avantajele și dezavantajele ei. Pentru a lua însă cea mai bună decizie, trebuie să vă asigurați că aveți o idee clară despre ce tip de aplicație o să vă sprijine cel mai bine afacerea. A decide dacă să construiți o aplicație pentru mobil sau una web, este o alegerea adesea construită din publicul dumneavoastră țintă, ce platforme utilizează acesta și care este modul cel mai sigur prin care o să vă caute afacerea.

 

Leave a Reply