Site-urile de tip booking, la mare căutare

Site-urile de tip booking, la mare căutare

Adesea site-urile de tip booking au o complexitate ridicată și se numără printre preferatele utilizatorilor care doresc să facă rezervari online într-un timp foarte scurt. Mai exact, un site de tip booking este o interfață care le permite clienților să rezerve servicii pe care antreprenorii le oferă sub formă de rezervare.

Cu un astfel de site companiile dețin controlul asupra timpului și le pot trimite clienților SMS sau email-uri personalizate pentru ca aceștia să nu omită rezervarea. Astfel un site de acest tip îi ajută pe cei care dețin o afacere, să păstreze o legătură strânsă cu clienții lor și în același timp le permite să comunice cele mai recente actualizări care au fost aduse business-ului.

Cum se creează un site booking?

După ce v-ați decis că doriți să creați un astfel de site pentru afacerea dumneavoastră, trebuie să începeți configurarea lui pe care să-l adaptați necesităților. În continuarea articolului o să vă fie prezentați câțiva pași pe care îi puteți urma pentru a ajunge la un site reușit.

  1. Introduceți datele companiei dumneavoastră

Introduceți toate detaliile de afaceri pe care le dețineți, deoarece acest lucru o să vă insufle un element de încredere. Înafară de numele afacerii, specificați și o descriere, adăugați datele de contact și paginile de social media astfel încât să obțineți vizibilitate în această direcție și să rămâneți conectat cu potențialii clienți.

  2. Configurați disponibilitatea și serviciile

Definiți programul de lucru și adăugați datele la care serviciile dumneavoastră sunt disponibile pentru publicul țintă. Creați serviciile pe care le oferiți și asigurați-vă că acestea au descriere, prețuri și durata de disponibilitate.

  3. Creați mementouri

Mementourile automate pot reduce neprezentările cu până la 90%, astfel este mai bine să petreceți 10 minute configurând această opțiune și testând modul în care funcționează, decât să creșteți rata neprezentărilor. Mementourile prin SMS au o rată de deschidere mai mare față de emailuri.

  4. Personalizați pagina de booking

Prezența în mediul online este pur și simplu necesară în zilele noastre. Pagina dumneavoastră de rezervări online nu este doar fața afacerii ci este un diferențiator de marcă, deoarece vă poate diferenția de concurență și vă aduce cu ușurință un plus.

Asigurați-vă că sigla este afișată la o rezoluție bună pe pagina de booking și utilizați o imagine de copertă. Folosiți doar imagini la o rezoluție mare, deoarece cele de o calitate slabă pot face ca pagina dumneavoastră să pară obositoare, suspectă și de neîncredere.

  5. Testați

Înainte de a începe să partajați noua dumneavoastră pagină de booking, asigurați-vă că funcționează în parametrii normali și le oferă clienților cea mai bună experiență. Iată o listă cu verificările pe care ar fi recomandat să le faceți înainte de a porni respectiva pagină.

 • Accesați pagina și faceți o rezervare online.
 • Verificați-vă sistemul de calendar și vedeți dacă data aleasă de dumneavoastră a fost ocupată.
 • Vedeți dacă mementourile au fost trecute corect.
 • Gestionați respectiva rezervare: încercați să reprogramați sau să anulați rezervarea.

 

  6. Distribuiți pagina dumneavoastra de booking

Sporiți vizibilitatea respectivului site, iar acest lucru îl puteți realiza prin campanii de email marketing, social media sau publicitate atât în online cât și în offline.

O opțiune de rezervare online poate ajuta companiile să-și îmbunătățească fluxul de lucru în numeroase moduri. În primul rând, automatizează procesele de rutină care de obicei necesită timp și efort din partea dumneavoastră. Dar să aruncăm o privire și pe o serie de avantaje pe care le oferă un astfel de site de tip booking.

 • Reducerea neprezentării la rezervare

Uneori oamenii confundă momentul în care trebuie să se prezinte la o rezervare sau pur și simplu uită de ea, iar astfel de situații nu sunt deloc ușor de gestionat. Un site de rezervare online vă poate ajuta în evitarea unor astfel de situații pe care o să fie mult mai ușor să le preveniți. Utilizatorii după efectuarea rezervării prin apăsarea butonului ‘’Adaugă în calendar’’ își pot seta în propriul lor calendar data la care s-a făcut rezervarea.

 • Automatizarea colectării datelor

Un site booking este potrivit pentru un număr mare de afaceri, deoarece puteți gestiona valorile colectate de software pe o anumită perioadă de timp:

 1. Un număr de clienți pe o anumită perioadă din an.
 2. Un venit global.
 3. Un venit realizat într-o zi/lună/an.
 4. Un număr de neprezentări.

Ce este de asemenea minunat la un astfel de site, este că nu trebuie să setați manual starea rezervării cuiva (dacă a fost anulată sau reprogramată), deoarece software-ul o să facă asta pentru dumneavoastră.

 • Accesibilitatea rezervării 24/7

Să presupunem că o persoană dorește să-și rezerve un anumit serviciu la ora 12 noaptea. Cu ajutorul unui booking, dorința lui poate deveni realitate, deoarece acest software le permite utilizatorilor să programeze rezervări la orice ora din zi și din noapte.

În concluzie, dacă aveți o proprietate de închiriat și doriți să oferiți oamenilor posibilitatea de a rezerva rapid și sigur, cel mai recomandat mod este un site booking. Acest lucru o să vă ofere dumneavoastră control deplin asupra procesului și o să le permită oamenilor să vină direct pe site pentru rezervare.

Leave a Reply