Social Media Marketing- ajutorul de nădejde al afacerii tale

Social Media Marketing- ajutorul de nădejde al afacerii tale

Marketingul pe rețelele de socializare este o metodă recomandată tuturor companiilor  pentru a ajunge la clienții lor. Un marketing executat excelent pe rețelele de socializare poate aduce un succes remarcabil apreciat, creând susținători devotați ai mărcii.

Ce este Social Media Marketing?

Social Media marketing este o formă de marketing pe internet, care implică crearea și partajarea de conținut pe rețelele sociale, cu scopul de a vă atinge obiectivele de marketing, dar și de branding.

Marketingul pe social media include activități precum postarea de texte, imagini, videoclipuri și alte forme de conținut, care să stimuleze implicarea publicului.

Înainte să demarați o astfel de campanie de marketing, luați în considerare obiectivele campaniei dumneavoastră. Pornirea unei campanii de marketing pe social media fără să aveți o strategie clară în minte, este ca și cum ai rătăci într-o pădure fără hartă.

Iată câteva întrebări pe care este recomandat să vi le adresați ca să puteți să vă definiți cu ușurință obiectivele de marketing în social media:

 1. Ce sperați să obțineți cu ajutorul social media marketing?
 2. Care este publicul dumneavoastră țintă?
 3. Unde ar fi prezent publicul dumneavoastră țintă pe rețele sociale și cum le-ar folosi?
 4. Ce mesaje doriți să transmiteți publicului țintă cu ajutorul social media marketing?

Sunteți pregătiți să începeți să implementați marketingul pe rețelele sociale? În continuare vă prezentăm câteva sfaturi de marketing pentru a începe demarea unei astfel de campanii care să aibă succes.

 • Conținut social lăudabil

În concordanță cu alte domenii ale marketingului online, conținutul este important atunci când vine vorba de marketing pe social media. Trebuie să vă asigurați că postați în mod regulat și reușiți să oferiți către public informații cu adevărat valoroase pe care clienții să le găsească adesea utile.

Conținutul pe care îl postați pe social media include adesea videoclipuri, poze, ghiduri de utilizare și multe altele.

 • Planificarea conținutului pe social media

După cum am menționat deja în acest articol, construirea unui plan de marketing este esențială. Luați în considerare etapa în care cercetați cuvintele cheie și în același timp analizați concurența. Vă puteți adresa următoarea întrebare în această etapă: ‘’Ce fac alte companii din industrie pentru a stimula implicarea clienților pe rețelele sociale?’’.

 • O imagine de marcă consecventă

Utilizarea social media pentru marketing vă poate proiecta imagine mărcii dumnevoastră pe o varietate de platforme din online. Deși fiecare platformă online are propriul său mediu, identitatea de bază a companiei, indiferent dacă este sobră, prietenoasă, amuzantă, de încredere, ar trebui să rămână consecventă.

 • Urmărirea concurenților

Este mereu important să fiți cu ochii pe concurenți, deoarece aceștia pot furniza date valoroase despre cuvintele cheie, dar și alte informații esențiale care țin de marketing. Dacă concurenții dumneavoastră folosesc un anumit canal sau tehnică de marketing pe social media care vi se pare ca ar funcționa și la voi, o puteți utiliza, dar utilizați-o de zece ori mai bine.

Ce platforme de social media sunt bune pentru a demara o campanie de marketing?

Există o multitudine de rețele sociale din care puteți alege pentru afacerea pe care o conduceți. Unele companii creează conturi pe cât mai multe platforme, în speranța că vor acoperi toate obiectivele propuse.

Trebuie să vă gândiți de la început câte conturi de social media puteți gestiona, apoi alegeți rețelele sociale potrivite în care publicul țintă este foarte activ. Un alt lucru cert este acela că trebuie să vă gestionați resursele și să vă asigurați că acestea se duc exact acolo unde publicul țintă petrece cel mai mult timp, ținând cont și de obiectivele dumneavoastră comerciale și de conținut.

Să analizăm puțin unele dintre cele mai puternice platforme de social media care vin adesea în sprijinul numeroaselor companii.

  1. Facebook:

  această platformă are o serie de funcții care le permit companiilor să creeze pagini captivante care să împărtășească informații detaliate. Facebook după cum bine știm deja are o multitudine de utilizatori ceea ce este optim pentru cunoașterea unei mărci și de asemenea este una dintre cele mai dezvoltate platforme pentru a susține o afacere.

  2. Twitter:

  când vine vorba despre marketing pe social media, Twitter este cu adevărat o platformă puternică, deoarece aceasta reușește să conecteze clienții cu resurse și îi poate notifica despre noile produse. Este de asemenea un canal bun pentru consumatorii ce doresc să adreseze anumite întrebări, să ridice preocupări sau chiar să comunice direct cu mărcile preferate. Dacă doriți să utilizați acest canal de social media este esențial să fiți prompti cu răspunsurile.

  3. Instagram:

  aceasta platformă este recomandă pentru companiile care se axează pe mult conținut vizual, cum ar fi restaurante, magazine de haine, cafenele. Este o modalitate convingătoare de a prezenta exact ceea ce reușește să ofere brandul dumneavoastră cu ajutorul imaginilor și videoclipurilor.

Acum că știți ce platforme de social media folosesc majoritatea companiilor pentru a-și atinge obiectivele, puteți începe și dumneavoastră să planificați ce canale de social media să utilizați pentru a vă seta prezența în online. Este esențial să rețineți că trebuie să vă adaptați din mers la cele mai recente informații care apar.

Pentru unele companii succesul pe social media durează luni sau chiar ani în cele mai fericite situații. Dacă sunteți dispuși să aplicați perspective strategice bine gândite, nu veți întâmpina nici o problemă în cucerirea marketingului pe social media.

În concluzie, multe persoane utilizează social media în zilele de astăzi pentru a consolida relațiile cu familia, cu prietenii sau chiar cu anumite mărci preferate. Diverse platforme din social media atrag clienți din motive specifice, iar brandurile trebuie să selecteze cu atenție platformele pentru socializare pe care să le utilizeze pentru segmentele și obiectivele lor specifice.

Leave a Reply