Token STO & ICO Development – Real Asset Tokenization

Token STO & ICO Development – Real Asset Tokenization

Am discutat în articolul precedent despre modul în care blockchain-ul reprezintă o tehnologie revoluționară care are un impact puternic asupra multor sectoare de activitate, dacă este implementat într-o manieră corectă.

Ce este un ICO?

ICO-urile sau Ofertele inițiale de monede au reprezentat prima opțiune de crowdfunding care a apărut în ecosistemul de blockchain. Această metodă de strângere de fonduri a permis oricărei companii de oriunde să finanțeze dezvoltarea unui proiect. Cel care investește o să primească un număr de jetoane, iar aceste jetoane reprezintă accesul viitor la produsul/serviciul unei anumite companii.

Oricine își dorește poate să lanseze un ICO, deoarece nu există prea multe reglementări, ceea ce înseamnă că dacă puteți să configurați tehnologia puteți lansa pe piață acest concept.

Din păcate însă, ICO-urile nu sunt reglementate, iar recuperarea fondurilor pe care le-ați investit într-o vânzare frauduloasă este aproape imposibilă. Deci, din cauza acestei incertitudini, aparenței fraudei și speculațiilor, ICO pentru unii investitori nu reprezintă cea mai sigură cale de finanțare.

Procesul de lansare a unei campanii de strângere de fonduri ICO este ușor de demarat, doar o enunțați și după efectuați respectiva campanie digitală. Nu există o barieră de intrare pentru nici un vizitator sau cumpărător. Odată ce ICO este lansat pe piață și are un calendar bine definit investitorii pot începe să cumpere jetoane.

Echipele au libertatea de a utiliza fondurile în modul pe care ele îl consideră benefic, iar mai apoi jetoanele sunt distribuite în mod automat prin contracte. În comparație cu STO, ICO este o investiție pe termen scurt.

Ce este STO?

STO sau Oferte de jetoane de Securitate este în esență similară cu ICO, însă diferența este că aici intră și anumite cerințe de reglementare. STO-urile au apărut pe piață ca o reacție la lipsa de supraveghere în ceea ce privește ICO-urile, pentru a aduce reglementări la crowdfunding-ul bazat pe blockchain și în același timp pentru a oferi mai multă garanție în spațiul strângerii de fonduri folosind jetoane emise pe blockchain.

Daca vom compara ICO cu STO, cu siguranță cel din urmă este mai convenabil pentru investitori. S-ar putea să fie nevoie de ceva mai mult timp, bani dar și efort pentru ca strângerile de fonduri să obțină undă verde de la autoritățile de reglementare pentru lansarea STO, însă investitorii au siguranța că jetoanele pe care le primesc în schimbul banilor sunt susținute de ceva tangibil.

Deci dacă vorbim din punctul de vedere al unui investitor, cu siguranță STO-urile prezintă mai multă încredere în comparație cu ICO-urile. Dacă ICO-urile sunt mai mult utilizate pentru strângerile de fonduri pentru un anumit produs/serviciu, STO-urile sunt legate de serviciile financiare.

Pentru a lansa STO adesea este nevoie de mai mult timp pentru a obține autorizațiile de reglementare. Înainte de lansarea și anunțarea ideii propriu zise, compania trebuie să vină cu un model de afacere scalabilă care poate face un proiect matur și de încredere.

Dezvoltarea ICO

Dezvoltarea ICO trebuie să știți că necesită o anumită precizie pentru a menține procesul în siguranță, deoarece atunci cand nu protejați elementele vulnerabile, acestea ar putea să devină atrăgătoare pentru infractorii cibernetici. Blockchain-ul este sigur, însă oamenii care îl utilizează uneori nu sunt, de aceea echipa trebuie să fie perfect pregătită pentru lansare.

Care este mai bun pentru dumneavoastră STO sau ICO?

Ambele elemente își propun să atingă același obiectiv, însă îl realizează în moduri total diferite. Având în vedere aspectele negative ale ICO întrucât nu sunt protejate sub nici o formă de reglementare poate să fie în unele situații riscant. STO însă, vizează protejarea investitorilor, asta în detrimentul unor procese mai lente și mai consumatoare de timp pentru companii.

Cred că depinde foarte mult de ceea ce faceți în spațiul de investiții, dar și de obiectivele pe care le-ați impus încă de la început. Investitorii aflați la început de drum ar putea prefera să demareze o investiție cu ICO, în timp ce investitorii cu câțiva ani de experiență în spate vor aprecia securitatea și reglementările care vin la pachet cu STO.

Leave a Reply