Dezvoltare software prin Agile și User Experience (UX)

Dezvoltarea pe baza de Metodologie Agile și User Experience (UX)

Două elemente esențiale ale lumii moderne

Dezvoltarea Agile si User Experience (UX) Design sunt diferite în multe moduri, însă într-o anumită manieră sunt strâns legate una de cealaltă. Astfel, ca o organizație să aplice cu succes dezvoltarea Agile, managementul trebuie să creeze modul optim, astfel încât UX și alte părți interesate să poată colabora deschis și să poarte un dialog constant pe durata unui proiect.

O altă considerație vitală este modul în care organizațiile definesc rolurile UX si rolurile Agile, apărând patru principii cheie pentru ca organizațiile să profite de această combinație culturală Agile-UX:

-Conducerea trebuie să înțeleagă și să susțină activitatea UX;

-Profesioniștii UX ar trebui să dea dovadă de leadership și să-și ia timpul necesar pentru a discuta și cu ceilalți colegi;

-Fluxurile de lucru Agile trebuie să fie suficient de flexibile pentru a satisfice nevoile personalului UX;

-Personalul UX ar trebui să facă parte din echipele de produs, construind respect și relații optime cu dezvoltatorii.

Pentru a sprijini activitatea UX, managementul trebuie să furnizeze suficiente resurse pentru cercetare. Un analist de afaceri sau un arhitect de soluții care lucrează îndeaproape cu personalul UX, poate ajuta să fie traduse ideile dezvoltatorului.

Când profesioniștii în UX ajută echipele să lucreze în funcție de cerințele clientului și ale utilizatorilor, toată lumea poate produce livrări corecte.

Ce este Metodologia Agile?

Dacă încă nu ești cunoscător al acestui termen de dezvoltare software bazata pe Agile, cu siguranță după ce vei citi articolul nostru, lucrurile vor fi mult mai clare mai ales daca vei citi articolul despre Agile vs Waterfall. Dezvoltarea Agile reprezintă o metodologie de dezvoltare software pe care echipele o folosesc adesea în proiecte. Echipele auto-organizate și multifuncționale analizează frecvent circumstanțele și nevoile utilizatorilor pentru a adopta proiectele.

Jim Highsmith, inginer software, în lucrarea sa ‘’Agile Project Management: Creating Innovative Products’’ susține următoarele aspecte: ‘’Dacă obiectivul dumneavoastră este să livrați un produs care să îndeplinească o specificație cunoscută și neschimbată, atunci încercați un proces repetabil. Cu toate acestea, dacă obiectivul dumneavoastră este să livrați un produs valoros unui client, în anumite limite vizate, atunci când schimbarea și termenele limită sunt factori semnificativi, procesele Agile funcționează mai bine.’’

Dezvoltarea software bazata pe Metodologia Agile – un antidot împotriva inflexibilității

La mijlocul anilor 1990, mulți profesori din domeniul software-ului deveniseră frustrați de procesele de dezvoltare pe care le foloseau. Metode de dezvoltare existau deja, dar acești dezvoltatori aveau nevoie de ceva mult mai dinamic. Software-ul devenea din ce în ce mai sofisticat, având astfel mai multă libertate în a-și modela proiectele.

Astfel au început să eficientizeze o nouă abordare prin care să poată rămâne flexibili și prin care să răspundă noilor provocări în proiectare, apărând metoda Agile.

Autorii care au dezvoltat această nouă metodă intitulată Agile au declarant că transparența și iterația, sunt două caracteristici esențiale. Clienții trebuie să rămână implicați în proiecte și să coopereze cu echipa.

Echipele Agile lucrează  adesea în mod iterativ și colaborativ, pentru a produce livrări corecte. Pentru crearea unui soft fie aplicatie de mobil sau web trebuie parcurs un proces, deoarece doar asa putem avea un rezultat corect. De asemenea ele rămân foarte concentrate pe realizarea unor obiective mai mici, care se desfășoară între 1 și 4 săptămâni.  În cadrul întâlnirilor zilnice Scrum, părțile interesate interne, țin cont de acțiunile din ziua anterioară, rămânând la curent cu nevoile clientului.

Leave a Reply