Branding

Cum stă treaba cu brandingul? Brandingul reprezintă procesul de construire a unui brand, iar de regulă acest proces este unul de lungă durată și implică mulți oameni, dar și multă muncă.

În branding sunt utilizate siglele, temele, declarațiile de misiune, mesajele de marketing și multe altele, cu scopul de a construi o imagine pozitivă și calitativă asupra afacerii dumneavoastră. Când brandingul este realizat într-o manieră corectă, acesta o să vă ajute să vă diferențiați de concurență, încurajând păstrarea actualilor clienți și atrăgând alții.

Strategia de branding

O afacere nu poate avea succes și impact, dacă îi lipsește strategia de branding.

Strategia de brand în definitoriu spune ce ești, ce faci și de ce contează ceea ce faci. Pune în același timp accentul pe claritate, pe conexiunea cu publicul și denotă o personalitate puternică a mărcii.

Printr-o strategie de brand potrivită vei putea să spui lucrurile potrivite care vor avea ca și scop crearea unei relații stabile și de durată cu clienții tăi. De asemenea o strategie bine pusă la punct poate plasa inteligent o marcă pe piața competitivă prin susținerea unei poziționării care trebuie să fie eficientă, simplă, dar nu banală, ușor de înțeles, într-un cuvânt unică.

Branding

Ne place să credem că brandingul este strada sau autostrada pe care un antreprenor alege să parcurgă distanța de la Produs la Brand.

În zilele noastre, brandingul ține de implicare și asociere, de aceea reprezintă o etapă esențială pentru orice produs care iese pe piață și așteaptă cu nerăbdare să fie cunoscut de către publicul larg. Adesea brandingul îți ajută compania/produsul/serviciu să fie vizibil printre alte sute sau mii de branduri și să atragă atenția clientului ideal.

Altfel spus, este ceea ce transformă un simplu cumpărător într-un client fidel sau chiar într-un ambasador de brand.

Logo

Despre logo-uri și cât de important este să spui o poveste ar fi multe de zis, însă ne vom rezuma la câteva rânduri esențiale.

Logo-ul face parte din ceea ce se numește identitate vizuală, mai exact este un set de elemente grafice care au ca și rol diferențierea unui produs/serviciu/companie de restul concurenților de pe piață.

Pentru publicul larg, este un memento instantaneu și este punctul de plecare în recunoașterea brandului.

Un logo cu adevărat memorabil este mereu acela care reprezintă într-un mod direct valorile companiei pe care o susține și poate să fie ușor de identificat într-o mare de logo-uri.

Identitatea vizuală

70% din populația globală are memorie vizuală, întrucât înainte de a învăța să citim și să scriem, recunoaștem culori, simboluri.

Când vine vorba despre branding ceea ce vezi este ceea ce primești. Mai pe scurt, în branding ceea ce vezi cu ochiul liber este identitatea vizuală a unui brand, primul element care vorbește despre afacerea ta și cu care interacționează clientul pentru prima dată.

Identitatea vizuală este reprezentarea grafică a unui brand care exprimă cine este și îl diferențiază de competiție. Pe lângă nume, un brand are și anumite ‘’haine’’, care se traduc prin următoarele elemente: logo, cromatică, imagine, element graphic diferențiator, tipologie de fonturi.

O identitate vizuală eficient construită ajută brandul să rămână în memoria clientului, aducând un plus de credibilitate și seriozitate.

SERVICII

branding